Uit in totaal acht aanmeldingen is er vanmiddag één stadsdichter van Almelo benoemd. In het stadhuis werd, onder het toeziend oog van de jury bestaand uit Margreet Overmeen- Bakhuis, wethouder kunst en cultuur, dichter José Borghuis en Tubantia-journalist Theo Hakkert, Michelle Brouwer gekozen als eerste officiële stadsdichter van Almelo.

Lees verder onder de video
 

'Frisse blik'
Het was een lastige afweging, volgens de jury, omdat alle inzendingen van hoge kwaliteit waren. "Uiteindelijk hebben we gekozen voor iemand die ons raakte", zei juryvoorzitter Margreet Overmeen- Bakhuis, Michelle Brouwer was de jongste van de dichters die zich hadden aangemeld. Ze woont nog niet zo lang in Almelo en bekijkt de stad met een frisse blik, volgens de jury: "Hiermee kiezen we voor de toekomst."

 

Vele aanmeldingen
De jury had uit de acht aanmeldingen vier genomineerden gekozen. Natasja Valletta, Willem van Dooren, Henk Kooy en Michelle Brouwer kregen in het stadhuis de gelegenheid om aan alle aanwezigen en aan de jury hun inzending voor te dragen voordat de winnaar bekend werd gemaakt. Het is de bedoeling dat de stadsdichter minimaal 8 gedichten per jaar maakt.